Superjaukās piedzīvojumu sacensības jau 6. reizi.
Visu jau atkal redzēju un iemūžināju mediju komandas sastāvā – sveicieni komandiņai, džadžī skatiens Osvaldam.

 

Tukums, ļoti mežs, ļoti nakts, viss spēks un daudz jaudas.
Šogad piedalījās 34 komandas, katrā pa pieciem + čupa tiesnešu (~50) . Noteikumi izmainījās – lielākā atšķirība, ka nebija skriešanas pēc laika – vāc punktus, ko vien vari, galvenais – 6:00 jāfinišē atpakaļ @starts/finišs. Otra jaunā lieta bija identi katram dalībniekam, lai garantētu, ka komanda pārvietojas kopā – visiem pieciem no komandas jāiečekojas kontrolpunktā ar divu minūšu intervālu, lai saņemtu tos punktus.(Par šo visi saka Paldies Edmundam no Jaunsardzes un informācijas centra)

 

Kopā ar Rihardu un Andreasu aizkļūstam uz Zeļļiem, tur satiekam Aigaru un Jāni, kuriem ir sadomāts posms, kurā šogad nešaušot pa viņiem. It kā.
Klasiskā Krūziņa instruktāža tiesnešiem ir vairāk pāris lietu konkretizēšana, daži jau augu dienu un no vakardienas liek un lodē lielos posmus.
Visi pārsvarā aizbrauc uz saviem spotiem, es tikmēr esmu foršā tējas vārīšanas meitene, komandiņu satikšanas meitene, maizīšu smērēšanas meitene utt.

 

Fun fact – nolikumā bija saraksts ar obligāto inventāru. Daži bija paņēmuši lodīšu pildspalvu pa 12 naudām ka “Ūdensdrošais marķieris”, tad saprata, ka šo pašu obligāto inventāru vajadzēs izmantot uzdevumos, tad bariem vien čāpoja uz veikalu un/vai radoši izmantoja pieejamos materiālus.

 

Sākam ar 8. punktu – Ģirta posmu, kur ir spēle – dēlītis ar pogām – jāizdomā kādā secībā tās jāspiež katrā līmenī. Dēlītis nav parasts dēlītis, tas dod hintus – gan mirgo, gan dzied. Mans absolūti mīļākais uzdevums šogad.
Otrs uzdevums – Tvistera klinšu siena.
Fonā šauj salūtu.

 

Braucam pie Štolcera un Šmī uz 3. punktu. Štolcera plānotais uzdevums sadega (neteikšu kas tas bija, jo es izmēģināju iepriekšējā dienā, kad izcilā ierīce strādāja), tāpēc ir plāns B. Šmī uzdevums ir apgreidots viņa karaokes putniņš. Katrs dalībnieks dzied true latvian dziesmu, redz kā sanāk. Tikmēr nākamais gatavojas un pārējie 3 komandas dalībnieki virvēs skrien ap koku un skaita apļus. Ļoti foršs uzdevums, tur tika atklāti daži dabiski talanti Mielava dublēšanā.
Atskrēja draudzīgākās komandas ieguvēji “Viesi no Gruzijas”, sadāvināja meitenēm sarkanas rozes + Štolcers kaut kā pamanījās, ka 3. punkts tika pie visas milzonīgas vistas kā dāvanas no ViesiemnG.
Krūziņš ierodas ar Ēdienu un sākam provianta izdali, ceļojot pa posmiem.
7. punkta tiesneši ir tikai meitenes, tāpēc posms – 8. marts. Uzdevumi – ar tamponu jāpārnes šķidrumi un otrais – komandai dažiem ir aizsietas acis, bet citi tiek pie virvītes, vēl citi viņus komandē, jo bumbas un caurumi, vēl citi vienkārši bauda procesus.

 

Braucam paēdināt 6.
Sandars un Balodis ir uzdarinājuši mega šūpoles, šķiet, pāris minūtēs, skats gan uz tām, gan dalībnieku neaptrūkstošajām radošuma rezervēm līdzsvara noturēšanai ir izcils. Aigars un Jānis liek šaut pa dzīvnieciņiem, kas pārsteidzošā kārtā tiešām šogad nav viņi paši.

 

Sacensības bija stratēģiski izvietotas tādos kā divos apskrienamos apļos, mūsu apli izejam, atkal aizbraucot uz 8. posmu pie stilīgās dēlīša spēles, paēdinām visus un braucam uz otru apli.
Joprojām nelīst, nesnieg, ir mēness un zvaigznes un gandrīz silts.

 

1. punkts – Luksts un Deičs no sirds palīdz komandām – visizsalkušākais cilvēks tiek pabarots un pārējie krāj sev karmas punktus palīdzot. Sabiedrībā valda viedoklis, ka S&J daži dalībnieki turpmāk barankas izslēgs no ēdienkartes. Otrais uzdevums ir ģeogrāfijas maģistra cienīga kartes izzināšana.
Te satiekam Līgu, pārvācos mašīnā pie viņas, Krūziņš dodas risināt visādas strāvas un nejaudas lietas.
Skvotojam 4. punktā, kur krietnu laiku nav nevienas komandas. Uzdevumos – Vilnis un Jānis liek ar brīnumsvecītēm darbināt kosmosa kuģi. Savukārt Aritu vajag pabarot – visi mežā gatavo DIY popkornu grūtniecei. Fascinēja viena komanda, kas katlā iegāza eļļas devu, ar ko pietiktu pusforumcinemas.

 

Aizceļojam līdz Artim un Rihardam uz 5. punktu. Artis un Anna liek spēlēt futbolu, kurā netīšām vari spārdīt bumbu pa komandasbiedriem. Rihards ir no Pļavniekiem, uzdevums – komandai jāapgādā daudzstāvu nama iemītnieki ar našķiem.

 

Īsi pirms komandu finiša laika 6.00AM Ieva R, mans trešais šoferis, tiesnesis no 1. punkta, kurā tā arī netiku, bet tur esot bijis izcils mēmais šovs, transportē mūs atpakaļ uz Ērgļa ligzdu. Komandas finišē, mētājas, vaid, guļ, smaida, mazgājas, fotografējas un tiek apbalvotas. Ne obligāti šādā secībā.

 

– Pavasaris sākas ar Spēku un Jaudu, tas jau sen ir fakts.
– Ļoti patika jaunā sistēma – dubultposmu instrastruktūra, kas praktiski izslēdza rindas lielajos punktos.
– Stratēģija posmu apbraukāšanā šogad nekādā gadījumā perfekti nesakrita ar dažu komandu skriešanas secības stratēģiju, es pilnīgi noteikti visu laiku biju visos posmos.