Tu neskaitoties īsts blogeris, ja neapraksti vismaz kādu piedzīvojumu ar ēdienu. Šobrīd modē – svaigēšana, veģi, pašatklātas receptes “tas ar to tā tur mērcē” (lasīt – šķērsām pāri pustukšam ledusskapim), savu virtuves sasniegumu fotografēšana no visām debespusēm un bilžu likšana blogā (kura ieraksti sastāv TIKAI no ēdiena bildēm).

Ūdrs arī tā māk.
Piedāvāju aprakstus ar mūsu radniecīgi nesaistītās mājsaimniecības dalībnieku ZE receptēm – īpašām prasmēm un trikiem virtuvē. Droši izmēģiniet mājās!
Tā kā bija slinkums (un neiespējamība) visu to taisīt, zibenīgi uzskicēju krāšņus, detalizētus, izskaidrojošus zīmējumus – ļoti tuvus realitātei.

Jāsāk, protams ar virtuvi:

Un tupinājumā – mūsu talanti /pārsteigums – alfabētiskā secībā/

Andreass
Apgalvo, ka mīca vislabāko rauga mīklu visā Rīgā + mākot uztaisīt garšīgu pupiņzupu. Man personīgi ievērības cienīgs liekas kabacis pīlē. Ā, un vārīti džinsi.


Madara
Viņa ir virtuvē visaktīvākā:
divu veidu vistas salāti un siera zupa ir lieliski.




Madaras garšīgā persiku kūka arī.

Reinis
Diezgan askētisks. Jāatzīst, ka vislabāk viņam padodas uzvārīt ūdeni (OK, tad pievienot arī makaronus, vēl makaronus vai pelmeņus. Arī sāli.) Un uzvārīt moku.
Īpašā recepte ceptiem kartupeļiem – pirms katras cepšanas jāiepērk jauna kartupeļu garšvielas paka, jo nevar jau zināt – mājās, plauktiņā ir vai/jeb nav.

SB
Rudens sautējums, čili zupa un Andreasa sagatavotās mīklas tālākapstrāde.





Es pārsvarā izdomāju, ka jāiemācās kaut kas uztaisīt, eksperimentēju, kamēr sanāk +/- tā, kā gribu. Ar to arī viss apstājas, jo jāizmēģina atkal kaut kas jauns. Pašlaik topā ir magoņmaizītes.

Vēl neizdarīto lietu sarakstā ir turduckens, alus zupa ar alu, grilēšana uz asfalta (kad man atdos grilu) un visādas citas ārkārtīgi garšīgas vai mežonīgi jautras receptes.

About these ads